Pålogging
Siste bilde i Bildegalleri
Linjalen mot Polaris
Siste kommentarer
Tilkoblede brukere
Det er 0 brukere og 0 gjester på nettstedet.
Hjem

Astrofotografering med Canon EOS 60Da, Meade LX 200 16" og MaxIm DL Pro 6,0

Det første bilde av Orion tåka M 42

 

Prosjektet har følgende fire hovedmål

  1. Utarbeide gode prosedyrer som viser hvordan astronomiprogrammet MaxIm håndterer kameraet/teleskopet og hvordan programmet fjerner uønsket lys fra bildene. Vi skal komme fram til en metode som forenkler kalibreringsprossen, fargekonverteringen og overgangen til JPEG bilder.
     
  2. Utvikle rutiner som fjerner uønsket lys som kommer fra atmosfæren, gatelys og bygninger.  Se på hvordan sensoren kan ødelegge bildekvaliteten(vignetteffekten, støy på grunn av høy temperatur og støy på grunn av ødelagte piksler) og se om det er mulig å fjerne denne støyen.
     
  3. Publisere gode bilder med kommentarer på bloggen til Tycho Brahe Observatoriet: http://www.verdensrommet.org (eventuelt til andre media)
     
  4. Skrive en artikkel om prosjektet

 

En gledelig melding fra Tycho Brahe observatoriet, UiA 26. januar 2015

Endelig er teleskopet vårt kommet tilbake fra Tyskland. Lekkasje i kuppelen vinteren 2014 førte til skade på elektronikken i "Drive Base" enheten. Teleskopet er i dag montert og jeg venter på klar himmel. Ta kontakt dersom dere har lyst til å følge prosjektet jeg har satt i gang. tarald.peersen@uia.no eller 97760437

Venuspassasjene 2004 og 2012

Bilder tatt 8. juni 2004 med teleskopet og webkamera

Venus passerer Solen, observert med webkamera fra UiA observatoriet i Kristiansand 8. juni 2004.

Aktiviteter 2012 - se film

Aktiviteter på Tycho Brahe Observatoriet 6. juni 2012 (film med kommentarer). Neste venuspassasje som er synlig fra Kristiansand er i desember 2125.